MY STAR DENIM – ET LEAN KONCEPT 

Da vi udviklede forretningsideen til MY STAR DENIM, var vi meget inspireret af andre branchers brug af LEAN filosofien.

LEAN handler grundlæggende om at:

  1. imødekomme det, kunden efterspørger
  2. producere på det tidspunkt, kunden vil have det
  3. levere på det sted, kunden ønsker det leveret

I tøjbranchen er det normalt at lave en stor kollektion et halvt år før, den skal sælges i butikkerne.

Forhandlerne disponerer, med udgangspunkt i den store kollektion, typisk et lille udvalg af jeans der, efter deres subjektive vurdering og viden om deres kunders smag og ønsker, forhåbentlig dækker næste sæsons behov. Disse jeans bliver købt i 6 til 8 standardstørrelser og 2 til 3 benlængder, der typisk kun passer maksimalt 30% af kunderne kropsligt.

Som producent af jeans, står man typisk med den situation, at 80% af de kollektionsprøver, man har udviklet, aldrig kommer i produktion, da forhandlerne fravælger at føre dem i deres butikker. Der er tale om spildt produktudvikling og vareprøver for millioner og atter millioner.

Forhandleren, som har disponeret de resterende 20% af kollektionen, venter nu cirka 4 til 6 måneder på at få sine jeans leveret. Af disse jeans bliver typisk 50% til 60% solgt til fuld pris, og resten bliver solgt på udsalg eller båret på lager efter endt sæson.

Udover de mange restvarer, har forhandleren i værste fald sagt nej til 70% af de forbrugere, der ville købe én af hans jeans, på grund af forkert eller manglende størrelse.

Hos MY STAR DENIM har vi vendt værdikæden helt om. Vi lader hellere vore uafhængige partnere og forbrugeren i skøn forening beslutte, hvad de synes er både smart og rigtigt for dem.

MY STAR DENIM udvikler løbende jeans i tidens ånd, som vore uafhængige partnere kan bestille og præsentere for kunderne. Forbrugerens valg af model i hans/hendes opmålte UNIQSIZE bliver herefter produceret og leveret inden for 10 til 20 dage. UNIQSIZE størrelsessystemet dækker 99% af den globale befolkning.

Hvis forbrugeren ikke kan finde en model, farve/vask i MY STAR DENIMS kollektionen, har vi et partner/forbruger responsprogram, der gør, at helt nye produkter kan være i kollektionen indenfor 4 uger, og herefter kan bestilles online i WEB-shoppen eller hos den foretrukne uafhængige partner.

Hos MY STAR DENIM har vi ikke store udviklingsomkostninger til kollektioner, da selv vores kollektionsprøver finder en ejermand. Vi har ingen dyre varelagre og vore uafhængige partnere skal ikke nedskrive varer til udsalg. Derfor er vi i stand til at producere premium jeans, der er unika produceret til den enkelte forbruger til samme pris, som andre brands masseproducerer tøj til.
MY STAR DENIM A/S | Lilleåvej 35, Råsted | 7500 Holstebro | Tel. +45 4026 6310 | CVR: 32447392